Treehouse, holiday in Sweden

“På alla mina resor de två sakerna
mina ögon letar efter är träd och vatten

En vandring genom Treehouse

The Treehouse

The Treehouse

The Treehouse

The Treehouse

The Treehouse bathhouse

The Treehouse littlehouse

The Treehouse interior

The Treehouse heater

The Treehouse table

The Treehouse bunkbed

The Treehouse bunkbed

The Treehouse sofa

The Treehouse outdoor kitchen

Som i en bok förverkligade jag min dröm. En handbyggd trädkoja på fyra och en halv meter hög. Du känner dig direkt hemma, omgiven av träd. Det fina är att du nu kan uppleva det också, för vi delar gärna med oss av vårt konstverk. Att sova på höjden frigör en speciell dimension, liknande fåglarna och ekorrarna. Det ska vara back to basics, då upplever du mer intensivt. Naturen finns runt omkring dig och du behöver inget annat. Trädkojan ligger gömd i de svenska värmländska skogarna. Den mysiga Trädkoja har en våningssäng med fräscht linne och ett bord och två stolar för att skriva, läsa en bok eller dagdrömma.

På bottenvåningen finns en ren komposttoalett och en dusch/tvättmöjlighet på solvärme, men de riktiga tuffarna kommer förstås att ligga i bäcken. Det finns också ett utekök, utrustat för två personer. En av de bästa aktiviteterna är att laga mat ute och allt smakar så mycket bättre utomhus.

Från trädkojan kliver du rakt ut i vildmarken. Det finns så mycket att se i flora och fauna och sjön StorEn gnistrar mot dig, kristallklart. Gå, cykla, paddla kanot, eller snarare ligga, lyssna och läsa. Du kan fördjupa dig helt i den svenska naturliga skönheten och ladda upp helt. Att upptäcka vilda djur i det stora naturreservatet StorEn är en favorit här. Fyll din ryggsäck och ge dig ut på vägen, det kommer att göra dig gott. Trädkojan väntar på dig och tar emot dig för natten, en natt att minnas

“Trädkojan kommer att omfamna och vårda dig,
lämna när du är helad

En vandring runt Treehouse

The Treehouse

The Treehouse

The Treehouse

The Treehouse

The Treehouse

The Treehouse

The Treehouse

The Treehouse

The Treehouse

The Treehouse


Svenskarna har många fina vanor, varav två är väldigt trevliga.

Fika är en av dem. Fika är en slags kort kaffe/te-paus med något gott vid sidan av, faktiskt 7 olika smakrika bakverk, några gånger om dagen. Kan du redan se dig själv sitta i trädkojan? En god kopp kaffe och alla möjliga godsaker i gott sällskap och man hör bara trädens prasslande.


Lagom är den andra.

Mer av ett sätt att leva egentligen. Svenskarna låter sig inte luras, de tar ett steg tillbaka för att undersöka saker med andra ögon och tar sig tillräckligt med tid för avkoppling, till exempel att sova i en trädkoja.

Närheten av Trädkojan är perfekta för vandring. Under turerna kommer du att bli förvånad, för naturen här är verkligen vacker. Du går genom det omväxlande landskapet runt sjön StorEn och andas in den rena, friska luften. Klippor, de strömmande bäckarna, smala dalar, platåer med panoramautsikt över området och oändliga sjöar: du kommer att stöta på allt.

Från TreeHouse kommer du in i mitten av StorEns natur. Hur du upptäcker det är helt upp till dig! En cykel- eller vandringstur kan bara stå på din aktivitetslista, men du kan också hoppa i en kanot för att upptäcka hur vacker den här delen av Sverige kan vara.

Så ta med vandringsskor och vandra genom denna vackra natur. Upplev djurlivet i denna region i vackra Sverige. Kanske ett möte med älgen, vargen, björnen, räven, lodjuret och eller bävern. Och efter detta vandringsäventyr kan du koppla av igen i TreeHouse. Kanske en idé att äntligen läsa den där boken! Eller gör ingenting, låt fötterna svalna i bäcken framför TreeHouse.

“Jag tog en promenad i skogen,
Och kom ut högre än träden

Boka Treehouse


Hyra från: 75 euro per natt, två vuxna i minst två nätter för 150 euro.

Det är lätt att ta sig hit med bil, vi ger en bra vägbeskrivning.

TreeHouse ligger ganska avlägset och vi har vår egen upphämtningstjänst. Det enklaste sättet är att ta sig till Karlstad med tåg, vi väntar på dig där och tar dig till Trädkojan. Kostnaden är 50 euro. Denna resa tar ungefär en timme.

Vi kan hjälpa dig med frukost, lunch och middag, om du har en specialkost vänligen meddela oss. Vi kan leverera din första beställning från mataffären när du anländer till Trädkojan, låt oss bara veta. Frukost, lunch och middag ingår inte i priset.

Avbokning: Den totala kostnaden för bokningen kommer att debiteras efter att bokningen är gjord. Du kan avboka kostnadsfritt upp till 14 dagar före ankomst. Vid senare avbokning eller utebliven ankomst kommer det totala beloppet för bokningen inte att återbetalas.
 

“Vissa kallar det för äventyr,
Vi kallar det ett sätt att leva

Reaktioner på Treehouse

“Tystnaden har ett ljud av lycka,
det kommer du att höra här

Kontakta Treehouse

Ena Västra Nytorp
68495 Höje
Tel +46 (0)76-118 62 50

info@treehousesweden.se

FAQ

Hur kommer jag till trädkojan?

Trädkojan ligger ca 1 timmes bilfärd från Karlstad. Det är lättillgängligt med bil, tåg och flyg.

Med bil: ställ in din navigering till Ena Västra Nytorp, 68495 Höje.

Koordinater: SWEREF 99 TM  N 6641416, E 414684
59,901402⁰ 13,474921⁰

Med tåg: din slutdestination med tåg är Karlstad, därifrån tar du bussen till Höje (buss nr 600). Vi hämtar dig här och sedan är det 10 minuters bilresa till trädkojan.

Med flyg: du flyger till Stockholm / Arlanda och tar sedan ett inrikesflyg till Hagfors (boka via amapola.nu). Vi kan hämta dig på Hagfors flygplats och sedan är det 20 minuters bilresa till trädkojan.

Du kan hyra bil på både Stockholm/Arlanda och Hagfors flygplats.

När kan trädkojan bokas?

Trädkojan kan bokas från 1 maj till 1 oktober.

Var kan jag parkera min bil?

Det finns en parkeringsplats 50 meter från trädkojan där du kan parkera 1 bil.

Finns det gas/el/wifi/vatten vid trädkojan?

Ja, det finns en 2-lågig gasolspis ansluten till en gasolflaska för matlagning i uteköket.

Ja det är begränsat med el, det finns ett batteri med 2 USB-anslutningar. Ta även med dig en pannlampa om du går på utedass mitt i natten.

Ja vi har WIFI och 4g mobiltäckning.

Ja, det finns dricksvatten från en burk (som fylls på dagligen) vid uteköket.

Duschvatten kommer från bäcken som rinner förbi trädkojan och kommer i en plastpåse som kan värma sig i solen.

Toa är en torrtoalett. Vatten för spolning är därför inte nödvändigt.

För eventuell uppvärmning i trädkojan finns en fotogenkamin och när man slår på och släcker kaminen känner man lite lukt.

4 liter fotogen ingår i hyran.

Var kan jag handla.

I Munkfors (14 km bilresa) finns 2 stormarknader där du kan handla. Det finns också några pizzerior och 2 bensinmack.

treehousesweden
Ena Västra Nytorp
68495 Höje
Tel +46 (0)76-118 62 50
info@treehousesweden.se

Treehouse, holiday in Sweden

All images © 2022 Marco Coenradi